نقش حجاب در ارتقاء سلامت خانواده
دینی
پنج شنبه 5 ارديبهشت 1392برچسب:, :: 18:48 ::  نويسنده : رضا

 

اسلام به استواري بنيان خانواده توجهي عميق دارد و با وضع قوانين مختلف همواره بر آن است که بر اين استحکام بيفزايد. در جوامع اسلامي طبق ضوابطي که اسلام در زمينه نگاه کردن، صحبت کردن، خنديدن، نشستن و ... قرار داده، هر مرد تنها به کساني مي‌تواند نگاه کند و توجه نمايد که از محارم او باشند. هر چند آن چيزي که انسانيت هر کسي را رقم مي‌زند روح اوست  و روح زن و مرد جنسيت ندارد. اما زن و مرد داراي تفاوت‌هاي جسمي هستند و چون جسم بر روح اثر مي‌گذارد موجب تفاوت هاي روحي و رواني در زن و مرد مي‌شود و اين تفاوت‌ها بايد در ارائه قانون براي آنان نيز در نظر گرفته شود.

رسيدن به قله رفيع انسانيت و دست يافتن به اهداف والاي انساني چه به صورت فردي و چه به صورت اجتماعي در گرو مجهز بودن به وسايل و ابزار لازم از يک سو و رفع کليه موانع و عوامل بازدارنده و گسستن زنجيره‌هاي اسارت از ديگر جانب است اينجاست که حجاب که عهده‌دار صيانت تعادل رواني جامعه بشري و تحکيم بنياد و ضامن سلامت خانواده است معني پيدا مي‌کند و به عنوان يک وسيله دفاعي در برابر ناپاکي‌ها مفهوم واقعي خود را بازيافته و به مشابه يک پديده مؤثر در تأمين سلامت خانواده با صفت پويايي و پيشتازي جلوه‌گر مي‌شود و خانواده را از منجلاب فروپاشي نجات مي دهد.

از نظر اسلام محدوديت کاميابي‌هاي جنسي به محيط خانوادگي و همسران مشروع از جنبه خانوادگي سبب تحکيم روابط افراد خانواده و برقراري صميميت کامل بين زوجين مي‌گردد و از نظر وضع زن در برابر مرد سبب مي‌گردد که ارزش زن در برابر مرد بالا رود. اسلام مي‌خواهد انواع التذاذهاي جنسي چه بصري و لمسي و چه نوع ديگر به محيط خانوادگي و در کادر ازدواج قانوني اختصاص يابد. اجتماع منحصراً براي کار و فعاليت باشد. در اسلام محبوس ساختن و اسير کردن زن وجود ندارد. حجاب در اسلام وظيفه‌اي است که بر عهده زن نهاده شده که در معاشرت و برخورد با مرد بايد کيفيت خاصي را در لباس پوشيدن مراعات کند. اين وظيفه نه از ناحيه مرد بر او تحميل شده و نه چيزي است که با حيثيت و کرامت او منافات داشته باشد و يا تجاوز به حقوق طبيعي او که خداوند برايش خلق کرده است محسوب مي‌شود بنابراين زن بايد پوشيده باشد و بيرون رفتن به صورت خودنمايي و تحريک‌آميز نباشد. پوشيده بودن زن در جامعه موجب تقويت بنيان خانواده بلکه سبب حفظ ارزش زن و جلوگيري از ابتذال و تباهي او نيز مي‌باشد.

شکي نيست که هر چيزي که موجب تحکيم پيوند خانوادگي و سبب صميميت رابطه زوجين گردد براي کانون خانواده مفيد است و در ايجاد آن بايد حداکثر کوشش را مبذول داشت و بالعکس هر چيزي را که موجب سستي روابط زوجين و دلسردي آنان مي‌گردد و به نظام خانواده زيانمند است بايد با آن مبارزه کرد.

بنابراين حجاب نه تنها آزادي زن را محدود نمي‌سازد بلکه براي زن شرايطي را فراهم مي‌کند که مورد تأييد عقل بوده و با تقوا سازگارتر است آزادي زن در پرورش قدرت فکري و عقلاني و معنوي او و بالا بردن سطح معلوماتش در اجراي وظايف تربيتي و در مشارکت منطقي او در حل و فصل امور است.

شرح مختصري درباره نهاد خانواده:

خانواده در اثر گرايش فطري زن ومرد نسبت به هم که با پيمان مقدس ازدواج شکل عملي به خود ميگيرد تشکيل مي گردد .

خانواده نهادي است که مورد توجه خاص پروردگار عالميان قرار دارد و قرآن کريم در بسياري از آيات صريحا و به روشني بر ضرورت تشکيل خانواه تاکيد نموده و بالاترين و صميمانه ترين ارتباطهاي بشري با هم را ارتباط زن وشوهري ناميده است.

( يا ايها الناس اتقوا ربکم الذين خلقکم من نفس واحده وجعل منها زوجها وبث منهما رجالا کثيرا ونساءا..)سوره نساء آيه 1

اي مردم!از خدايي پروا داشته باشيد که شما را از يک انسان خلق کرد و از همين تن،همسرش را آفريد واز آن دو،مردان و زنان بسياري پراکند.

(وانکحوا الايامي منکم والصالحين من عبادکم وامائکم ان يکونوا فقراء يغنهم الله من فضله والله واسع عليم(آيه 32 سوره نور

با ازدواج هم دربياوريد پسران ودختران صالح مجرد خود را که اگر فقير باشند خداوند آنها را از فضلش بي نياز مي کند که خداوند وسعت دهنده روزي و آگاه از نيازهاست.

خداوند مسئله ازدواج زن ومرد را از معجزات واز آيات ونشانه هاي وجود پروردگار يکتا مي داند.يعني اگر هيچ معجزه اي در اثبات وجود خداوند نباشد وفقط همين مسئله زوجيت وميل زن ومرد به هم که در فطرت آنها نهادينه شده باشد،همين خود دليل واضح وآشکاري بر وجود خالقي حکيم وتواناست.

وَمِنْ آياتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِن اَنْفُسِکِمْ اَزْوَاجاً لِتَسْکُنُواْ إِلَيْهَا وَ جَعَلَ بَيْنَکُمْ مَوَدهً وَرَحْمَهً إِنَّ فِي »

يَاتٍ لِقَوْمٍ يَتَفَکَّرُونَ...

و از آيات ونشانه هاي وجود خداوند آنست که از جنس خودتان همسراني براي شما خلق کرد تا با وجود آنهاآرامش بيابيد وبين شما زن وشوهر،مودت ورحمت ومهرباني قرار داد.حقيقتا در اين مسئله نشانه هايي براي افراد متفکر وانديشمنداست.

پيامبر عظيم  الشأن اسلام(ص(در مکتبى که براى هدايت بشر آورده است صرفاً به عباديات توجه نفرموده و از اين روبخش قابل توجهى ازمعارف و آموزه هاى دي نمبين اسلام درمورد مسائل اجتماعى است. خانواده به عنوان يکى ازم مهمترين نهادهاى اجتماعى توجه زايدالوصفى رادر آموزه هاى دينى به خود جلب نموده است

 

همسر صالح و آثار آن:

نقش و اثر همسر در موفقيت و سعادت آدمى (که هدف نهايى دين است) به حد ى است که رسول اکرم اسلام(ص)ميفرمايد:

خمسۀ من السعادۀ، الزوجۀ الصالحۀ، والبنون الأبرار، و الخلطاءالصالحون، و رزق المرء فى بلده، و

الحب لآل محمد

همسر صالح در آموز ههاى دينى به حدى در موفقيت آدمى مؤثر است که پيامبراعظم(ص)آن را عاملى ازعاملان خدا ميخواند.

وجود فرهنگ حجاب وعفاف در همه اديان وملتها:

يکي از مسائل مهم مربوط به زنان در اديان آسماني،مسئله لزوم عفاف وحجاب وآزرم زن است

آثار به جامانده از انسانهاى اوليه نشانگر اين است که حجاب پيشين هاى به درازاى تاريخ دارد و اختصاص به اسلام ندارد .

در تصويرى از يك نقاش مصرى آه با توجه به اهرام سه گانه مصر ، قدمت آن به سه هزار سال قبل از ميلاد مي رسد ، دختران تمام بدن خود و پسران نيمه پايين بدن را پوشانده اند نقش برجسته هاى معبدهاى کارناسوس در موزه بريتانيا ، آتيبه معبد زئوس موزه برلين و مجسمه آاونارنس در موزه ناپل ، همگى نشان دهنده پوشش زنان در قبل از اسلام است .

در هر آدام از اين موز هها مجسم ههايى از زنان با پوشش آامل وجود دارد آه قدمت آ نها به سه هزار سال قبل از ميلاد مي رسد

از اين تصاوير و نقاشي ها معلوم مي شود که اصل حجاب قبل از ظهور اسلام بوده و اسلام تنها حدّ و مرز آن را مشخص کرده است.

اسلام اين عادت قديمى را که از اعتدال بيرون بوده ، مثل بسيارى از عادات ديگر ، اصلاح و تعديل نموده و جزء فريضه دينى قرار داده است.

به گواهى تاريخ ، زنان در يونان ، روم ، مصر و ايران باستان ، به ويژه زنان شهرنشين و زنان طبقه اشراف ، خود را مي پوشانيدند و از نظرها دور نگه مي داشتند. در يونان، زن هنگامى که از خانه بيرون مي آمد بدن و صورت خود را مي پوشانيد . زنان آشورى به حجاب،بدن و صورت و سر عادت داشتند.

در ايران ، زنان اشراف بسيار کم از منزل خود بيرون مي رفتند و سخت به حجاب عادت کرده بودند.

عفاف وحياء در قرآن کريم:

قرآن کريم در رابطه با ميل فطري انسان به عفاف وداشتن حيا مي فرمايد:پس چون آن دو(آدم وحوا)از آن درخت چشيدند،برهنگي هايشان برآنان آشکار شد وبه چسباندن برگ بهشت بر خود آغاز کردند.

سوره اعراف آيه 22

قرآن کريم در رابطه با حياء دختران شعيب نبي مي فرمايد:

پس يکي از آن دو زن با قدم برداشتن از روي حياءنزد موسي آمد وگفت پدرم تورا خواسته تا مزد آب کشيدن براي گوسفندانمان را بدهد.

در ادامه اين قصه در روايات ذکر شده که چند قدم دختر جلو مي رفت وموسي ع پشت سر او.ناگاه موسي ع به دختر عرض کرد شما پشت سر من بيا و با انداختن سنگ راه را نشان بده زيرا ما اهل بيتي هستيم که پشت سر زنان حرکت نمي کنيم.

بخاطر همين عفت وتقواي موسي ع او از طرف دختران شعيب به عنوان امين ذکر شد.

دختر به پدرش شعيب گفت اورا اجير کنيم زيرا هم قوي وهم امين است.

درباره نهي از خودنمائي زنان که مفسده آور بوده وبه خانواده و جامعه آسيب مي رساند خداوند در سوره احزاب آيه 33 مي فرمايد:

و قرن في بيوتکن ولاتبرج تبرجّ الجاهليه الاولي...

خانه نشين باشيد و مانند روزگار جاهليت زينت هاي خودرا ظاهر وآشکار نکنيد.

علامه طباطبائي درباره اين آيات مي فرمايد:

با خودآرائي و خودنمائي،خود را گرفتار جاهليت ديگري ننمائيد وبکوشيد در هر دوره اي با حفظ شئونات،عفت اجتماعي را پاس بداريد وفضا را آلوده نسازيد.

معناي اصطلاحي حجاب:

اصطلاح حجاب در عصر ما ، به پوشش مخصوص زنان گفته مى شود .

مقصود از حجاب زن در اسلام اين است که زنان به جز صورت و دو دست ، اعضاى بدن و مواضع زينت و زيور خود را در برابرمردان بيگانه بپوشاند ، تا بدين وسيله به حفظ عفّت و شرافت خود موفق شوند.

در اصطلاح اهل دين ، به معناى پوشش تمام زن به وسيله چادر و نقاب ، بسيار شايع است و اين اصطلاح از معناى  لغوي کلمه حجاب

ريشه ميگيرد و از آن جهت که پرده ، سبب پوشيدن هر چيز است که پشت آن قرار گيرد ، زيباييهاى زن هم به وسيله نقاب را در پوشش کامل زنان به کار برد ه اند.

حجاب ، پوشش مناسب براى زنان است تا قسمتهايى که تحريك کننده غرايز مردانه است را بپوشانند و اين کار به جهت ارزش واحترام زنها مي باشد ، تا اين که به عفاف شناخته شود و مورد آزار و اذيت افراد شرور قرار نگيرند.

آيات قرآن درباره لزوم حجاب زنان:

اي پيامبر !به زنان با ايمان بگو :چشم هاي خودرا از نگاه هوس آلود فروگيرند ودامان خويش »: آيۀاول

را حفظ کنند وزينت خودرا جز آن مقدارکه نمايان است ،آشکار ننمايندواطراف روسريهاي خودرا بر سينه

خود افکنند تاگردن وسينه با آن پوشانده شود.(آيه 31 سوره نور)

اي زنهاي پيغمبر!شما مثل افراد عادي نيستيد.بايستي مراتب تقوي وپارسايي را کاملاً رعايت نموده: وبدون کم و زياد ،تمام دستورات خدا را عملي کنيد.بنابراين اگر واقعاً شماها پرهيزکار وخداترسيد،پس در

گفتارتان نرمي وفروتني نکنيد وصداي خود را نازک ننمائيد تا اشخاصي که دلشان مريض است واسير دست شهوتند ،از صداي نرم ونازک شما تحريک نشده وميل وطمع به شما نکنند ودر وقت لزوم بايدطوري بادرشتي وخشونت صحبت کنيد که پسند خدا ورسول بوده وموجب فتنه ولغزش وميل وتحريک مردم نشود.وبايد درخانه هاي خود قرار گيريد وزينتهاي خود رااظهار نکنيد همانطور که کافران پيشين خودرا به نمايش مي گذاشتند ونماز را برپا داريد وزکات بدهيد واز خداورسول اطاعت نمائيد(آيه 32 سوره احزاب)

وقتي از زنهاي پيغمبر چيزي مي طلبيد از پشت پرده ازايشان بخواهيد .اين طور براي دلهاي شماودلهاي

آنهاپاکتراست(آيه 53 سوره احزاب)

روايات لزوم حجاب وعفاف زنان:

پيامبر(ص)زينت خودرا براي غير شوهرت ظاهر نکن .براي زن حلال نيست که مچ وپايش را براي »-

مردي غير شويش آشکار کند.که اگر چنين کرد،هميشه در لعنت الهي است وفرشتگان او را لعن کرده وعذابي دردناک برايش مهيا ميشود.

امام علي(ع):ا ي بندگان خدا!بدانيد که گفتگو واختلاط مردان با زنان نامحرم،سبب مصيبت وگرفتاري شده

ودلهارا منحرف مي سازدوپيوسته به زنان چشم دوختن ،نور ديده را خاموش مي گرداند.

آثار مهم حجاب در خانواده وجامعه:

يقينا دستور خداوند مبني بر وجوب حجاب زنان،بخاطر فوايدي است که از اين مسئله نصيب بشريت مي گردد.و ازطرفي بخاطر ضررها وخسارتهائي است که برهنگي و بي حجابي ،به بشر وارد مي کند .

مهمترين فوائد حجاب وعفاف زنان،استحکام نهاد خانواده، عامل تقرب الهي  و ايجاد آرامش رواني است.

الف -حجابعاملاستحکامخانوادهها:

يکى از عوامل مهم استحکام خانواده ، رعايت حجاب است . اگر حجاب در جامعه اى کاملاً رعايت شود و روابط جنسى به محيط خانواده محدود گردد، گروه جوانان به ازدواج تمايل بيشترى پيدا مى کنند و خانواده هاى تشکيل شده نيز ثبات بيشترى خواهند گرفت ، بالنتيجه در اين ميان بيشترين نفع عايد زنان خواهد شد، زيرا از محبت وحمايت مالى مردان برخوردار خواهند بود.

در حالى که اگر خودنمائى و آرايش و تحريک در يک اجتماع بشرى رواج پيدا کند و روابط جنسى در غير

محيط خانواده مُيّسر گردد، هيچ وقت جوانان مشکلات ازدواج را نخواهند پذيرفت و به آن تن نخواهند داد. بلکه خانواده هاى تشکيل شده نيز دائماً در حال تزلزل مى گردند.

زيرا مردان با ديدن زنان بى حجاب تحريک شده و آسيب پذير مى شوند و در نتيجه کانون گرم خانوادگى بسردى مى گرايد و محبت در خانواده جاى خود را به تنّفر خواهد داد، چون همسر قانونى رقيب و مانع روابط جديد جنسى به حساب مى آيد.

بى ترديد نهاد خانواده تنها با پاسدارى از حجاب اسلامى درخشش و بالندگى لازم را پيدا خواهد کرد.

بله وقتى لامپ نورافشانى مى کند که سيمهاى متصّل به آن سالم باشند و اگر اين سيمها لخت و يا زدگى داشته باشند، نه تنها نيروى برق را بخوبى منتقل نمى کنند بلکه با جريان آب يا با اتصال به يکديگر موجب حريق و آتش سوزى مى گردند.

زن و مرد،  همانند جريان مثبت و منفى دست به دست هم داده و چراغ خانواده را روشن کرده اند، مى بايست حجاب اسلامى را رکن اساسى اين پيوند قرار دهند و الاّ اين چراغ بخاموشى مى گرايد و آتش هوس آن را خواهد سوزانيد.

جورج کامينکسى جامعه شناس معروف به اين مطلب تصريح کرده است و مى گويد: عامل اصلى اختلاف زن و شوهرها در طلاق  روابط نامشروع مى باشد.}داستانهائي از حجاب-علي ميرخلف زاده{

ب-حجاب و ايجاد آرامش رواني

يکي ديگر از آثار مهم حجاب زنان،حفظ آرامش رواني جامعه وپاکي دلها است.

قرآن مجيد: حجاب را عامل طهارت قلب و روح معرفى مى کند و خداوند متعال در قرآن چنين مى فرمايد:

هر گاه از زنان پيامبر متاعى را مى خواهيد پس آن را از پس پرده بخواهيد زيرا اين کار براى طهارت و پاکى قلوب

شما و ايشان بهتر است .سوره احزاب  آيه 53

وَ اِذا سَأَلْتُمُوهُنَّ مَتاعاً فَسْئَلُوهُنَّ مِنْ وَراَّءِ حِجابٍ ذلِکُمْ اَطْهَرُ لِقُلُوبِکُمْ وَ قُلُوبِهِنَّ.(

ج-:حجابعاملتقربالهي

البته حفظ حجاب وعفاف زنان داراي اثرات مفيد ديگري مي باشد.از جمله اثر ديگر عفاف وحجاب ،تقرب بيشتر زنان به خداوند متعال است.اينکه مريم،مقدس شد وخداوند از او در قرآن کر يم تجلي کرده ومقامات معنو ي بالايي به او عنايت کرد يکي بخاطر عفاف و پاکدامني فوق العاده حضرت مريم ع بوده است

روايات مختلفي درباره تاکيد بانوي دوسرا درباره حفظ پوشش وحجاب ذکر شده است از جمله:

در تاريخ نقل شده است که حضرت فاطمه ي زهرا(س) وقتي ميخواستند به بيرون منزل و نزد پيامبر اکرم)ص) بروند،از پوششهاي خاصي، مثل جلباب ،چادر و روپوش صورت استفاده مي کردند علاوه بر اين، يكي ازحوادثي که بيانگر مقدار حجاب حضرت فاطمه ي زهرا(س) در بيرون منزل و در مواجهه با نامحرم است، آمدن ايشان به مسجد براي دفاع از قضيه ي فدك است. ، ايشان با شكل خاصي از حجاب و پوشش، براي دفاع از حق خويش از منزل به مسجد آمدند.

حجاب و اصل آزادى:

استاد مطهري در رابطه با اشکالاتي که به حجاب زن مي گيرند نوشته اند:يکي از ايراداتي که بر حجاب گرفته اند اين است که موجب سلب حق آزادى که حق طبيعى بشرى است مي گردد و نوعى توهين به حيثيت انسانى زن به شمار م ىرود.

مي گويند احترام به حيثيت و شرف انسانى يکى از مواد اعلاميه حقوق بشر است. هر انسانى شريف و آزاد است،مرد باشد يا زن،سفيد باشد يا سياه،تابع هر کشور يامذهبى باشد.مجبور ساختن زن به اينکه حجاب داشته باشد بي اعتنايى

به حق آزاد ى او و حيثيت انسانى اوست و به عبارت ديگر ظلم فاحش است به زن.عزت وکرامت انسانى وحق آزادى زن و همچنين حکم متطابق عقل و شرع به اينکه هيچ کس بدون موجب نبايد اسير و زندانى گردد وظلم به هيچ شکل و به هيچ صورت و به هيچ بهانه نبايد واقع شود،ايجاب ميکند که اين امر از ميان برود.

پاسخ:يک بار ديگر لازم است تذکر دهيم که فرق است بين زندانى کردن زن درخانه و بين موظف دانستن او به  اينکه وقتي مي خواهد  با مرد بيگانه مواجه شودپوشيده باشد.در اسلام محبوس ساختن و اسير کردن زن وجودندارد.حجاب دراسلام يک وظيفه اى است بر عهده زن نهاده شده که در معاشرت و برخورد با مرد بايدکيفيت خاصى را در لباس پوشيدن مراعات کند.اين وظيفه نه از ناحيه مرد بر اوتحميل شده است و نه چيزى است که با حيثيت و کرامت او منافات داشته باشد و يا تجاوز به حقوق طبيعى او که خداوند برايش خلق کرده است محسوب شود.

در کشورهاى متمدن جهان در حال حاضر چنين محدوديتهايى براى مرد وجوددارد.اگر مردى برهنه يا درلباس خواب از خانه خارج شود و يا حتى با پيژامه بيرو نآيد،پليس ممانعت کرده به عنوان اينکه اين عمل بر خلاف حيثيت اجتماع است او راجلب مي کند.هنگامى که مصالح اخلاقى و اجتماعى،افراد اجتماع را ملزم کند که درمعاشرت اسلوب خاصى را رعايت کنند مثلا با لباس کامل بيرون بيايند،چنين چيز ى نه بردگى نام دارد و نه زندان و نه ضد آزادى و حيثيت انسانى است و نه ظلم و ضدحکم عقل به شمارميرود.

بر عکس،پوشيده بودن زن-در همان حدودى که اسلام تعيين کرده است موجب کرامت و احترام بيشتر اوست،زيرا او را از تعرض افراد جلف و فاقد اخلا ق مصون ميدارد.

شرافت زن اقتضا ميکند که هنگامى که از خانه بيرون مي رود متين و سنگين وبا وقار باشد، در طرز رفتار و لباس پوشيدنش هيچ گونه عمدى که باعث تحريک وتهييج شود به کار نبرد، عملا مرد را به سوى خود دعوت نکند،زبان دار لباس نپوشد،زبان دار راه نرود،زبان دار و معنى دار به سخن خود آهنگ ندهد،چه آنکه گاهىاوقا ت ژستها سخن مي گويند،راه رفتن انسان سخن مي گويد،طرز حرف زدنش يک حر ف ديگرى مي زند.

آرى اگر کسى بگويد زن را بايد در خانه حبس و در را به رويش قفل کرد و به هيچ وجه اجازه بيرون رفتن از خانه به او نداد،البته اين با آزادى طبيعى و حيثيت انسانى و حقوق خدادادى زن منافات دارد.چنين چيزى در حجابهاى غيراسلام بود ه است ولى در اسلام نبوده و نيست.( مسئله حجاب استاد مطهري)

نقش حجاب در حفاظت و ارتقاء سلامت خانواده:

  دستورات اسلام پيرامون آيات حجاب در احياي فرهنگ عفاف و پاكدامني و سلامت خانواده و اجتماع بسيار موثر بوده و تحول چشمگيري ايجاد نمود . « فلما ذاقا الشجره بدت سوء اهتما و طفقا يخصفان عليها من ورق الجنه » آنگاه كه آدم و حوا از آن درخت ممنوعه چشيدند پوشش خود را از دست دادند و به سرعت با برگ درختان بهشتي خود را پوشاندند . لباس پوشيدن شأني ازشئون انساني است و پديده اي است كه تقريباً به اندازه طول تاريخ بشر سابقه و به قدر بهينة جغرافياي امروزين زمين گسترش دارد . اين پديده با خصوصيات مختلف فردي و اجتماعي انسان در ارتباط است و ميتوان آنرا از ديدگاههاي مختلفي از قبيل روانشناسي ، اخلاق ، اقتصاد ، جامعه شناسي ، مذهب ، قانون ، تاريخ و جغرافيا مورد مطالعه قرار داد . از مجموع تحقيقاتي كه بعمل آمده ، مسلم شده كه لباس دست كم پاسخگوي سه نياز آدمي است يكي اينكه او را از سرما و گرما و برف و باران حفظ مي كند ، ديگر اينكه در جهت حفظ عفاف و شرم به او كمك مي كند و بالاخره به او آراستگي و زيبائي و وقار مي بخشد .  آيه 30 – از سوره نور چنين مي گويد : اي رسول گرامي به زنان با ايمان بگو ديدگان خود را از نگاه به مردان نامحرم فرو بخوابانند و دامان خويش را از هوس راني حفظ كنند و زينت خود را آشكار ننمايند مگر آنچه نمايان است و روسري هاي خود را بر سينه و گردن خود بيافكنند تا پوشيده گردد و زيور خويش را آشكار نكنند و ...

  حجاب در لغت بمعناي پوشش است و زن محجبة يعني زني كه به گونه اي خود را پوشانيده  است . همچنين حجاب نامي است براي آنچه كه بدان ، بدن خود را مي پوشانند . آنچه ميان دو چيز حائل گردد نيز حجاب ناميده مي شود مانند كلام خداوند كه مي فرمايد « و من بيننا و بينك حجاب » و بين ما و شما فاصله اي وجود دارد . فقها اصطلاحاً ستر را كه به معني پوشش است براي زنان بكار برده اند . همين امر موجب شده است عده اي گمان كنند كه اسلام خواسته است زنان پشت پرده و در خانه محبوس باشند و بيرون نروند .   پوشش در اسلام بيانگر اين مطلب است كه زن در معاشرت خود با مردان بيگانه بدن خود را بپوشانند و به خود نمائي نپردازند . رعايت اين اصل قرآن زمينه حفاظت و سلامتي خانواده و اجتماع را فراهم نموده است .  امام صادق (ع) مي فرمايند : زينت آشكار عبارت است از سرمه و انگشتر . در واقع دين اسلام آن نوع زينتي را كه سبب جلوه گري و خودنمائي زن ميشد و تحريكات و هيجانات اجتماع را زياد  مي نمود ، نهي كرده و زينت هاي مخفي را جايز دانسته است استاد مطهري در اين باره مي فرمايد : زينت هاي زن دو نوع است يكي زينتي كه آشكار است نوع ديگر زينتي كه مخفي است مگر آنكه زن عمداً و قصداً بخواهد آنرا آشكار كند . پوشاندن زينت اول جايز نيست اما پوشاندن زينت دوم واجب است

اثرات زيانبار بدحجابي وبي حجابي در جامعه:

افزايش بيماران رواني وافزايش افسردگي و افزايش خودکشي وقتل وجنايت وخيانت به همسر و تولد فرزندان نامشرع و از هم پاشيده شدن کانون خانواده ها وافزايش طلاق ،همه وهمه از آثار برهنگي زنان مي باشد.

وما مي توانيم اين اثرات را در جوامع بي دين وبي مبالات به پوشش وحجاب، از جمله جوامع غربي همچنين درکشورهايي که فرهنگ غرب در آنجا نفوذ ورسوخ کرده است،ببينيم.

-بىحجابىيابدحجابىباعثسقطجنين

اسقاط جنين ،کورتاژ ,  قطعه قطعه کردن آن با آلات گوناگون يکى از مفاسد بى حجابى يا بدحجابى مى باشد.روشن است که زن بى حجاب يا بدحجاب ، بسيارى از اوقات تحت فشار جوانان بى پروا قرار ميگيرد و طعمه دست آنها مى گردد و او را مورد تجاوز قرار داده و شرافت و احترام او را از بين مى برند. در نتيجه زن از راه نامشروع باردار مى شود و براى اينکه راز آن عمل زشت و پليدش فاش نشود ناچار مى گردد جنين را سقط کند.

-بىحجابىيابدحجابى عاملبيمارىهاىخطرناک

يکى از مفاسد بى حجابى ، فساد اخلاق جوانان و گرايش ايشان به انحراف جنسى مى باشد. زنى که با بى حجابى و خود نمائى به بازار و خيابان مى آيد اگر جوانى که در مرحله ديوانه کننده غريزه جنسى قرار دارد او را ببيند، آيافکر کرده ايم به سر آن چه خواهد آمد؟

اگر متدين و معتقد به اسلام نباشد ،به استمناء، لواط، زنا، تجاوز به ناموس ديگران پناه مى برد و اين جنايات ، گذشته ازآنکه مخالف دين خدا و حکم خداست ، باعث بيماريهاى خطرناک و پيش آمده هاى ناگوار مى شود.و شکّى نيست که آن زن بى حجاب که باعث انحراف جوانان مى شود، در جرم ، کيفر و عذاب آنها شريک است، زيرا او بخاطر خودنمائى و هرزگى خود، غريزه جوانان را تحريک کرده است ، وآنان را روانه فساد کرده است .اين در صورتى است که جوان ، متدّين نباشد، ولى اگر متّدين و معتقد به اسلام باشد، غريزه جنسى را در درون خود فرو مى نشاند، و با تمايلات خود مبارزه مى کند. و به خدا پناه مى برد، و هرگونه رنجى را در اين زمينه متحّمل مى شود.

-بىحجابىيابدحجابىعاملخودکشىها

در کشورهايى که قانون حجاب رعايت نمى شود، افزايش روزافزون بيماريهاى روانى بخوبى مشهود است. آمار وحشتناک خودکشى ها در غرب نيز نشان دهنده ميزان اختلالات روانى موجود در غرب مى باشد.

 

نتيجه گيري:

 

از ديدگاه اسلام ، حجاب سبب تحكيم روابط افراد خانواده و برقراري صميميت و همچنين موجب حفظ سلامتي خانواده و بالتبع اجتماع مي گردد و آرامش رواني در برابر هيجانات و التهابات بنيان كن ايجاد       مي كند حجاب و نقش آن در استحكام پيوند خانوادگي از جمله اهداف متعالي اسلام است كه بايستي در كانون خانواده ايجاد شود . در اين فضاي صميمي كه خداوند زن را عامل تسكين و آرامش و پيوند در خانه معرفي مي كند و طبق سورة اعراف ، آيه 189 مي فرمايد : او كسي است كه شما را از نفس واحده آفريد و از او نيز جفتي برايش مقرر دانست تا با او انس و آرام گيرد . و در سوره بقره آيه 187 چنين مي فرمايد : آنان بمنزله لباس شما هستند و شماها لباس براي آنان هستيد . حجاب پوششي است كه مردم را در برابر تهاجمات بيروني محفوظ ميدارد .  جامعه اي كه فرهنگ پوشش در آن حاكم نباشد و برهنگي در آن رايج باشد ، هم خانواده و هم جامعه را در منجلاب فساد تا ورطه نابودي مي كشاند

 وضعيت حجاب در ادوار تاريخ و اديان الهي كه ريشة بسياري از مفاسد اجتماعي ، بي حجابي و عدم التزام به رعايت اين تكليف ديني بوده است، در نهايت پيامدهاي منفي را بر پيكره اجتماعي وارد مي سازد و جامعه را گرفتار تباهي مي كند زيرا در طول تاريخ همواره شكستن حريم عفاف زنان بعنوان يكي از مهمترين عوامل سقوط تمدن هاي بزرگ بوده است . زن بازگي دولتمردان بجاي تدبير امور مملكت وهمچنين انديشه حرمسراها و جمع آوري كنيزان زيباروي از اهداف اصلي اكثريت پادشاهان در تاريخ بشريت بوده است .    در صورتيكه در فرهنگ اسلامي ، تشكيل خانواده و ازدواج باعث صيانت و حفاظت اجتماع از انحرافات و متلاشي شدن آن مي شود . امام علي (ع) در اين زمينه در نهج البلاغه مي فرمايند : همانا حجاب و پوشش ، زنان را سالمتر و پاكتر مي گرداند و قرينه ديگري بر تاكيد اين مطلب وجود دارد كه اگر زن حجاب خويش را رعايت ننمايد بوالهوسان همواره در كمين هستند كه مانند گرگان درنده او را صيد نمايند . قرآن نيز درباره زنان پيامبر چنين مي گويد: اي زنان پيامبر با خاضعانه و نرمش سخن نگوئيد زيرا مردي كه در قلبش مرض هست در شما طمع مي كند .



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب
آرشيو وبلاگ
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان دینی و آدرس hajab.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان


ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 4
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 4
بازدید ماه : 82
بازدید کل : 11573
تعداد مطالب : 6
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1